Project : Flat Renovation
Location : Marousi, Athens
Date : 2015
Area : 130.00 m²

 

Design and renovate of a flat at the 5th and 6th floor part of a block of flats constructed in 1980s in the Marousi area. Main objective was the redesign of the functional structure as well as the aesthetic of the place, aiming to create an area capable to cover the current needs of the occupier. 
The architectural study focused on the selection of materials and final touches which through the absolute homogenous  total revealed the clarity of the space. 
A composition structured by minimal architectural forms and a separate layer in the central wall of the flat. While the floor consisted of wide wooden planks with black metallic details which give a sense of urban an  space, creating a fine architectural end product. 
The design is completed with custom made pulled metallic doors with  sun-blast glazing, instilling the sensation of a whole with possibilities of different uses without reducing functionality and aesthetics.